Braun wekkers en klokken

strakke stijl

Een ontwerp van Braun is simplistisch, sterk gelijnd en afgerond. Een echte Braun is direct herkenbaar in de strakke stijl. Die we kennen van scheerapparaten. Maar vergeet de wekkers en klokken niet! De simplistische stijl van Braun is zelfs overgenomen door Apple.

Braun staat aan de basis van de iPod. Hoofdontwerper Dieter Rams van Braun ontwierp in de jaren ’70 een rekenmachine met afgeronde hoekjes. Deze rekenmachine ziet eruit als een iPod, wat komt doordat Jobs zijn ontwerpen heeft gebruikt. Steve Jobs was groot fan van ontwerper Rams.

Icoon Rams ontwerpt met simplistische stijl

Rams was zijn tijd ver vooruit. In de jaren 50-70 maakte Braun audio-apparatuur en aanstekers. En we kennen de scheerapparaten en tandenborstels. Alles in die mooie simplistische vormgeving, waar tegenwoordig op veilingen veel geld voor wordt betaald. Hier ziet u een aantal fraaie ontwerpen.

Dieter Rams is een icoon. Voor mensen die hem kennen van zijn vroegere ontwerpen, zoals zijn strak gelijnde platenspeler. Voor industrieel ontwerpers of studenten industrieel ontwerp. Tijdloos.

Wakker met tijdloze wekkers

Braun staat bekend om zijn uitstekende wekkers en klokken. Deze stoere wekkers gaan zo 20 jaar mee. Dat betekent dat u uiteindelijk veel minder betaalt dan voor een grote hoeveelheid wekkers van lage kwaliteit.

Braun maakt tijdloze stoere wekkers die altijd mooi blijven. Bijzondere is het digitale model BNC016 dat constant licht geeft. Door zijn strakke ontwerp is deze ook als bureauklok of tafelklok te gebruiken.

Braun is er voor de stijlvolle mens. Voor iedereen met gevoel voor souplesse. Kom kijken in onze winkel in Delft. Of kijk voor de gehele collectie op de website van Braun