Citizen

de nieuwste techniek

Citizen is nauwkeurig en innovatief. Al sinds 1918. Begin jaren ’70 vond Citizen de quartzhorloges uit, die opladen door licht en beweging. Veel nauwkeuriger dan horloges met batterij. De technieken die Citizen gebruikt zijn solartechnieken.

Vergelijkbaar met Toyota en Nissan. Sterke merken die al lang bestaan. Met een plezierige prijs/kwaliteit-verhouding. U doet lang met een Citizen horloge voor een prettige prijs. Ook ziet u aan het ontwerp: het Citizen horloge is een typische Japanner.

Citizen technisch zeer bij de tijd

Technisch is Citizen zeer bij de tijd. Radio-controlled voor nauwkeurigheid in tijd. En Citizen is uitvinder van het Eco-Drive systeem, een solartechniek. Een zeer betrouwbare techniek. Solar wordt al meer dan 20 jaar gemaakt en is de laatste 3 tot 4 jaar sterk in opkomst.

Citizen horloges vangen licht op met de wijzerplaat die bestaat uit een zonnecel. Dit licht zetten ze om in energie. De wijzerplaat is in alle kleuren te bestellen en u kiest de kleur die bij u past.

Super Titanium en duikexpert

Hét grote voordeel van Eco-Drive en dus van het Citizen horloge is het ontbreken van een batterij. Het horloge hoeft zelden tot nooit open. Dus blijft elk Citizenhorloge van binnen kurkdroog. Daardoor is Citizen expert in duikhorloges.

Ook in materialen is Citizen innovatief. In 1970 maakte Citizen voor het eerst een horloge van vast titanium dat lichtgewicht is, hypoallergeen en roestvrij. Dit werd behandeld met Citizens eigen speciale oppervlaktehardende techniek Duractect. Voor Super Titanium.

Technische precisie door Radio-control

De horloges van Citizen zijn zeer nauwkeurig. Dit komt door de Radio-controlled techniek waarmee Citizen horloges maakt. Een groot voordeel van deze techniek is dat het horloge altijd de juiste datum weergeeft. Met de zeer professionele en geavanceerde horloges van Citizen bent u strak afgestemd op de tijd.

Het Citizen horloge:

 • wijkt minder af dan 1 seconde in de 100.000 jaar.
 • gaat automatisch van zomer- naar wintertijd.
 • heeft altijd de juiste datum.

Het Japanse Citizen horloge is technisch hoogstaand en zeer precies. Met Citizen kiest u voor duurzaam en handig, zonder batterijen. Kom in onze winkel in Delft kijken naar de technisch hoogstaande ontwerpen van Citizen. Of bekijk de gehele collectie Citizen horloges online: www.citizenwatch.nl

 • 2990217-0-300x318-ee94e723960f7c798ee01a2c30c34ed3

  Citizen Eco-Drive Super Titanium 1

  Eco-Drive Chrono Super Titanium met blauwe wijzerplaat, prijs € 299,-

 • ar1113-04a-300x380-51d133a87f0692c2aa81a0d419ff6f77

  Eco-Drive super slim

  Eco-Drive super plat, AR1113-04A, prijs € 249,-